EXALT – jedno rešenje za sve probleme

Iskustvo stručnjaka iz stručne službe za pesticide kompanije Agromarket, zasnovano na dugogodišnjoj praksi, daje nam mogućnost da predvidimo probleme koji će obeležiti nekoliko godina koje su pred nama i da za iste nađemo pouzdana rešenja pre nego problemi uzmu maha.

Upravo iz tog razloga, predvidevši da će u narednim godinama štetni insekti biti ogroman problem u biljnoj proizvodnji, kompanija Agromarket je registrovala još jedan visoko efikasan i pre svega pouzdan insekticid koji se zove EXALT aktivne materije spinetoram. Reč je o najnovijoj generaciji insekticida kog karakterišu izuzetno visoka efikasnost, kratka karenca (3 – 7 dana u povrću) i jako dobre eko-toksikološke karakteristike. Iako ima jako kratku karencu ovaj insekticid krasi visoka stabilnost i perzistentnost čak i u jako nepovoljnim uslovima zaštićenog prostora tokom letnjih meseci.

Ovo savremeno oruđe ima jako široku registraciju za veliki broj biljaka u cilju suzbijanja velikog kupusara (Pieris brassicae), pamukove-kukuruzne sovice (Helicoverpa armigera), kupusnog moljca (Plutella xylostella), sovica iz roda Spodoptera spp., kupusne sovice (Mamestra brassicae) u usevu kupusa, karfiola, brokolija i prokelja; tripsa (Thrips spp.) kalifornijskog tripsa (Frankliniella occidentalis) u usevu krastavca, kornišona, dinja, lubenica, tikvi i tikvica, paradajza i plavog patlidžana, paprike, paprike ljute, zelene salate, matovilca, rukole, spanaća, cvekle, bosiljka, celera za list, luka za salatu, estragona, lovora za list, peršuna, ruzmarina, čaja, matičnjaka, kao i u zasadu ukrasnih biljaka (drveće i žbunje, ukrasne biljke lukovice, cvetnice i zelene biljke, ruže, i u zasadu maline.

Ovaj insekticid ima posebno izraženu efikasnost prema moljcu paradajza (Tuta absoluta) u usevu paradajza i plavog patlidžana.Takođe, suzbija i azijsku voćnu mušicu (Drosophila suzukii) u zasadima ribizle, borovnice, maline i jagode.

Za više informacija kontaktirajte predstavnika stručne službe Agromarket za vaš teren.