SIGURAN TRILING ZA VISOKE PRINOSE ULJANE REPICE

Svake godine uljana repica zauzima sve značajnije površine u Srbiji i postaje značajna u našoj poljoprivredi.

Pre svega ova ozima kultura prinosima i stabilnim tržištem poslednjih godina osvaja površine kod poljoprivrednih proizvođača. Uljana repica ostvaruje visoke prinose kako u sušnim godinama, tako i u kišnim godinama, kao što je bila ova. Setva uljane repice je moguća postrno, idealna je kultura za poštovanje plodoreda i blagovremena obrade posle skidanja useva su značajne prednosti uljane repice.

Agromarket je zbog toga spremio seme uljane repice od dve renomirane semenske kuće, LG i Lidea, za sve proizvođače koji planiraju setvu uljane repice:

LG ANNISTON (srednje rani hibrid) daje stabilne rezultate dugi niz godina. LG uljana repica Anniston ublažava uticaj loših klimatskih uslova na prinos, zato što podnosi kasnije rokove setve i otporan je na TuYV virus. Brzi početni porast i veliki broj bočnih grana je ono što se najviše dopadne proizvođačima koji ga zaseju. Ujednačeno zrenje mahuna i cele biljke čini žetvu lakom i efikasnom.

PRINOSI:

PG Mario Dulić – 4,4 t/ha – Đurđin

BONILA DOO – 4,3 t/ha – Riđica

AGRO BOŽIĆ – 4,5 t/ha – Banatski Despotovac

ES CAPELLO (srednje rani hibrid) je noviji hibrid koja ubrzano osvaja tržište pre svega ostvarivanjem visokih prinosa. Jako dobro prezimljava i grana se uz brz porast u proleće. Ovaj hibrid na kvalitetnim zemljištima pokazuje vrhunske rezultate oko 5 t/ha, a na slabijim zemljištima se odlično prilagođava. Sorta je sve zastupljenija kako kod nas, tako i u celoj Evropi.

 PRINOSI:

SEMENARNACOOP – 4,25 t/ha – Karađorđevo

PG Nikola Miškov – 4,9 t/ha – Bačka Palanka

PG Daliborka Popov - 3,8 t/ha - Drljan

 

MEMORI CS (srednje rani hibrid) odlikuju ga odlični prinosi u različitim uslovima i različitim terenima. Veoma rano cveta i postiže stabilnost prinosa u uslovima sušnog proleća. Lidea uljana repica je pogodna za sve terene i proizvođači se nikad ne razočaraju u ovaj hibrid.

PRINOSI:

PIK JUŽNI BANAT – 4,25 t/ha – Bela Crkva

DOO VOJVODINA – 4,3 t/ha – Starčevo

PG Maksimilijan Doru - 4,2 t/ha - Jablanka

Za više informacija kontaktirajte predstavnika stručne službe Agromarketa za vaš teren.

Pravovremena primena sredstava za zaštitu i ishranu bilja omogućiće zdrav i bogat rod, a time i šansu za bolje pozicioniranje na svetskom tržištu – jer svako zrno vredi!

Galeriju slika uljane repice pogledajte OVDE.