Franchi Sementi

Franchi Sementi

Franchi Sementi – seme povrća i cveća. Proizvodnja povrća u Republici Srbiji se odvija na oko 290.000 ha, odnosno na 6% ukupnih obradivih površina. Proizvodnja na godišnjem nivou iznosi oko 2,2 miliona tona raznovrsnih povrtarskih proizvoda u vrednosti od oko 620 miliona dolara i učešćem od 12% u ukupnoj vrednosti poljoprivredne proizvodnje. Uz ovu proizvodnju sve više se razvija i proizvodnja cveća. Među povrćem dominira proizvodnja paradajza, kupusa i graška na po 20,5 hiljada hektara, a zatim paprike i pasulja na 18 do 19000 ha. Poslednjih godina se povećavaju i površine u zatvorenom prostoru (staklenici, plastenici).

Kompanija Agromarket duže od 10 godina širi proizvodnju povrća i cveća italijanske firme Franchi Sementi. Ponuda semena je izuzetno velika bilo da se radi o profesionalnim semenima ili tzv. hobi programu.

Od 2008. godine, kao rezultat dobre saradnje sa italijanskom firmom, Agromarket je tržištu ponudio i sopstvenu robnu marku semena povrća i cveća pod nazivom Villager, a u ponudi su i linije Virimax i Magnum.

Franchi Sementi– jedna od najstarijih semenskih kuća, osnovana 1783. godine, kada je osnivač firme, Đovani Franki, prodavao sopstveno proizvedeno seme na tržnicama. Danas se na tržištu može naći preko 80 vrsta semena kako za amatere tako i profesionalce. Pored izuzetnog kvaliteta, ono što izdvaja seme je i atraktivan dizajn hermetički zatvorenog pakovanja povrća, cveća, začinskog bilja i trava.

U ponudi dominira kvalitetno seme paradajza, paprike, kupusa, krastavaca, lubenice, rotkve, tikvica, rotkvica, cvekle…Takođe, izuzetno je veliki izbor i semena mahunastog povrća (boranija, grašak) i seme trava. Ponuda je obogaćena različitim vrstama cveća i začinskog bilja.

Katalog semena i više o sortimentu firme Franchi Sementi možete pronaći na linku Katalog semena 2023.