Semenska proizvodnja

Semenska proizvodnja

Distribucija i proizvodnja semena predstavlja jedan od značajnih segmenata razvoja i rada kompanije Agromarketsa učešćem od oko 25% u ukupnom prometu na godišnjem nivou. Saradnja sa vodećim domaćim selekcionim kućama, Institut za kukuruz Zemun Polje, ali i inostranim kućama – KWS, Pioneer, Syngenta, LG (Limagrain), LIDEA, Dekalb se iz godine u godinu kvalitativno i kvantitativno unapređuje.

Ulaskom u sistem Agromarket Grupe preduzeća Agroseme Kikinda, Semenarstvo - Šabac i PD Zaječar Zaječar, stvoren je lanac proizvođača, dorađivača i prometnika semenskog materijala ratarskog bilja koji godišnje tržištu ponudi više od 10000 tona semena strnina, 600000 setvenih jedinica kukuruza, 1000 tona semena soje.

U martu 2020. godine, Semenarna Ljubljana postala je deo Agromarket Grupe u Srbiji. Novim vlasništvom primenjuje se i dizajnira dugoročna strategija razvoja i revitalizacije preduzeća. Pre svega, optimizacija radnih procesa i sinergije sa kompanijom Agromarket u Srbiji. U isto vreme, Semenarna Ljubljana nastavlja u svojim nastojanjima da ponudi najbolje seme koje poboljšava kvalitet i održivost proizvodnje hrane, kao i kvalitetne proizvode za uređen životni ambijent. Istovremeno, stvara vrednosti za vlasnike, zaposlene i šire društvo na društveno odgovoran način. Jedna od misija Semenarne Ljubljana je očuvanje autohtonih i pripitomljenih sorti.