Villager Slovenija

Villager Slovenija

Kao rezultat nastupa na sajmovima u Kelnu, Bolonji i Gornjoj Radgoni, saradnji sa proizvođačima opreme u EU, ali pre svega kvalitetom proizvoda, stvorila se potreba ali i tražnja da se deo proizvodnog programa ne samo predstavi, već i ponudi kupcima iz zemalja EU.

Upravo stoga, 2014. godine, formirano je preduzeće Villager doo Slovenija sa sedištem u Ljubljani, kao prva firma u okviru Agromarket Grupa koja je otvorena u zemlji članici Evropske Unije.

Tim stručnih saradnika, zaposlenih u DC Ljubljana  pokrivaju tzv. Alpe-Adriatic regiju, odnosno tržišta Slovenije, Italije, Hrvatske, Austrije, kao i deo susednih tržišta (Mađarska, Švajcarska, Nemačka…). Prvi plan je bio da se na ovom tržištu pozicionira brend Villager, kao i specijalizovani proizvodi ali i tehnologija proizvodnje i ishrane bilja koju nudi FitoFert. Takođe, prisustvo kupaca iz Slovenije EXPO sajmovima u Beogradu, još je više učvrstilo poverenje u ljudstvo i proizvode.

Cilj osnivanja Villager doo Slovenija je ostvaren i još jedan je dokaz da ukoliko se  domaća pamet i stručnost, kvalitetni proizvodi i  dobra logistika ujedine, ni izbirljiva tržišta zemalja Evropske Unije nisu zatvorena za firme iz Srbije.